Как можеш да направиш живота по-добър? (7 Идеи)

Как можеш да направиш живота по-добър? (7 Идеи)

Всяко наше действие е от значение и всички ние трябва да положим услия, и да дадем поне малко от себе си, за можем да направим живота си по-добър. В противен случай, нищо няма да се промени.

Много хора си мислят, че трябва да бъдат „лидери“ или пък да бъдат много „богати“, за да могат да променят обстоятелствата.

Всъщност, това, да бъдеш добър човек, се крие в малките неща. В това, как контактуваш с другите хора, как вършиш работите, с които си се захванал, как се отнасяш към заобикалящата те среда и природата. Не е от значение, колко власт имаш или колко човека контролираш. Освен това, всеки път, когато направиш нещо, което има положително въздействие, това ти дава усещането, че искаш да правиш повече и повече.

 

Ето няколко идеи, с които можеш да направиш света много по-добро място за живеене:

 

1. Бъди доброволец.

Разбира се, това не трябва да отнема цялото ти време.

Можеш да го правиш толкова, колкото имаш възможност.

Потърси някоя организация, близо до теб, намери онлайн кауза, на която да помагаш или пазарувай по празниците за възрастни хора, или за такива, които просто не могат да си позволят да сложат малко повече хранителни продукти на масата си.

 

2. Прави дарения.

Това е може би най-удовлетворяващият начин, по който можеш да въздействаш.

Дарявай храна, дрехи, пари (дори и малки суми) и въобще всичко, което няма да намери място в живота ти.

Провери, дали можеш да даряваш кръв. Така ще можеш да помогнеш и за спасяването на човешки животи.

Какъвто и начин да избереш, ти със сигурност правиш живота по-добър.

 

3. Разпространявай каузите.

Споделяй. В днешно време, това е най-лесното, което можеш да направиш.

Щом забележиш кауза, която, според теб, си струва да бъде подпомогната и мислиш, че идеята трябва да бъде осъществена, най малкото, което можеш да сториш, е да я направиш достояние на обкръжението си.

Всичко, само с няколко клика на мишката.

 

4. Прави добро.

Малките добрини, които всеки от нас може да прави през цялото време, са голяма част от подобряването на живота ни.

Когато правиш добро, най-малкото, ти правиш някого по-усмихнат и по-радостен.

Освен това, когато някой получи добрина, той предава добрината нататък. Дори и ако само е в по-добро настроение, и се държи с хората около него по-добре от обикновено.

Прати мило съобщение на някого. Подари малък подарък. Направи нещо за някого. Кажи на някого, колко много означава той за теб.

 

5. Забелязвай хуманноста.

Осъзнай, че и бездомникът, който подминаваш на улицата, също е човек, като всички нас. Дали сам е направил такъв избор, или обстоятелствата са го накарали да живее по този начин, той не е по-малко човек от всички останали.

Можеш да му кажеш здрасти или просто да му кимнеш за поздрав.

Такива малки жестове могат да окажат истинско въздействие и да помогнат за промяната в живота ни.

 

6. Бъди щедър.

Много е лесно да бъдеш егоцентричен. Лесно е да желаеш да разполагаш с времето, парите и с вещите си, само и единствено за себе си.

Все пак, опитай се да бъдеш щедър и ще видиш как животът ти ще започне да се променя.

Щедростта ще те енергизира и ще те накара да се усмихваш повече, да обичаш повече, а и да се чувстваш по-малко безпомощен в желанието си да направиш света по-добро място за живеене.

 

7. Пази природата.

Понеже ние, хората, постоянно се опитваме да нагодим природата, според нашите нуждите, често не обръщаме особено внимание на щетите, които и нанасяме.

Влиянието ни върху средата на живеене вече е излязло извън контрол. Отравяме водите. Замърсяваме въздуха. Унищожаваме почвата. Изсичаме горите. Избиваме животните. Изхвърляме боклуците си в океаните.

Природата не е просто някакъв склад, който да обслужва човешките нужди, които често са само и единствено материални. Тя е цяла система, която функционира в полза на абсолютно всички живи същества.

Проблемите, с които се сблъскваме в днешно време, са доста сериозни. Въпреки това, всеки от нас може да помогне за подобряването живота. Всеки от нас може да се грижи за заобикалящата го среда. Всеки от нас може да живее много по-балансирано. И на всеки един от нас може да започне да му пука повече за природата, средата и живота.

 

 

Бъди верен на себе си. Обичай безусловно. Живей в сегашния момент. Оценявай всичко, което притежаваш. Чувствай благодарност.

Ако някой се нуждае от усмивка, усмихни му се.

Намери кауза, в която истински вярваш, и се присъедини към нея.

Действията говорят много по-силно от думите, така че бъди промяната, която искаш да видиш в света!

 

Виж активните кампании на "Дарители България".