Отмениха задължителното носене на маски на открито

Отмениха задължителното носене на маски на открито

Отмениха задължителното носене на маски на открито!
Здравният министър Кирил Ананиев е издал заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на открити обществени места ( в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

Последни новини

Разрешиха разходките в парка за семейства с деца до 12г.

Разрешиха разходките в парка за семейства с деца до 12г.Разрешават се разходки в паркове и градини за семейства с деца до 12г. както и за собственици на домашни любимци.

Затварят София до второ нареждане

Затварят София до второ нарежданеЗабранява се влизането и излизането от София от 00.00 ч. тази нощ до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

Препоръки за правилно използване на предпазни маски за лице

Препоръки за правилно използване на предпазни маски за лицеИзползването на предпазни маски в обществото е допълнителна мярка към основните превантивни мерки, каквито са спазването на физическа дистанция,престой вкъщи и др.

24 нови заразени с корона вирус. Общия брой вече е 565 души!

24 нови заразени с корона вирус. Общия брой вече е 565 души!24 са новите случаи на коронавирус у нас. От тях в болница са настанени 16 души. Изследвани са 299 души. Общо са 565 са заразените с кронавирус в страната.

Препоръки за домашно лечение на заболели с COVID-19

Препоръки за домашно лечение на заболели с COVID-19С оглед на настоящите данни за COVID-19, Световна здравна организация препоръчва при лицас леки клинични оплаквания да се има предвид провеждането на домашно лечение.

Фондация “ДАРИТЕЛИ БЪЛГАРИЯ” 2020. Всички права запазени

x
Този сайт използва бисквитки. Съгласен съм