Разрешиха разходките в парка за семейства с деца до 12г.

Разрешиха разходките в парка за семейства с деца до 12г.

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица:

Деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;

Собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч., всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. 

  • Задължителни са носенето на предпазни маски, 
  • спазването на физическа дистанция от 2,5 метра,
  • влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места,
  • придвижването по обозначените маршрути.
  • Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. 
  • Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Последни новини

Отмениха задължителното носене на маски на открито

Отмениха задължителното носене на маски на откритоЗдравният министър Кирил Ананиев е издал заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

Затварят София до второ нареждане

Затварят София до второ нарежданеЗабранява се влизането и излизането от София от 00.00 ч. тази нощ до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

Препоръки за правилно използване на предпазни маски за лице

Препоръки за правилно използване на предпазни маски за лицеИзползването на предпазни маски в обществото е допълнителна мярка към основните превантивни мерки, каквито са спазването на физическа дистанция,престой вкъщи и др.

24 нови заразени с корона вирус. Общия брой вече е 565 души!

24 нови заразени с корона вирус. Общия брой вече е 565 души!24 са новите случаи на коронавирус у нас. От тях в болница са настанени 16 души. Изследвани са 299 души. Общо са 565 са заразените с кронавирус в страната.

Препоръки за домашно лечение на заболели с COVID-19

Препоръки за домашно лечение на заболели с COVID-19С оглед на настоящите данни за COVID-19, Световна здравна организация препоръчва при лицас леки клинични оплаквания да се има предвид провеждането на домашно лечение.

Фондация “ДАРИТЕЛИ БЪЛГАРИЯ” 2020. Всички права запазени

x
Този сайт използва бисквитки. Съгласен съм