Благотворителна кампания Деца помагат на деца в Болярово

Благотворителна кампания Деца помагат на деца в Болярово

Всяка година последната седмица на месец февруари се празнува Денят на розовата фланелка.

Учениците от 11. клас на Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово, вдъхновени от идеята за доброта, толерантост и взаимопомощ, организираха благотворителен базар за мартеници.

Те бяха изработени от самите тях – с любов и огромно желание да зарадват дете в нужда. В инициативата се включиха всички ученици от 11. клас, доброволците от БМЧК и клуб „Готови за живота“.

"Достави ни истинско удоволствие не самото изработване на мартениците, а най-вече времето, прекарано със съучениците. Всички бяхме устремени към една обща цел – събирането на средства за малката Ива, която се нуждае от допълнителни грижи и помощ. Чувствахме се част от нещо добро и благородно. За три дни успяхме да съберем 240 лв. в подкрепа на Ива.

Макар голямо колкото юмрук, сърцето на човек се измерва с добрите дела. Ние, учениците от 11. Клас, вярваме, че доброто съществува в сърцата на хората и го доказахме чрез нашата кампания."

Източник: http://vreme.bg

Снимка: http://vreme.bg

Последни новини

Когато даряваш (Не просто помагаш)

Когато даряваш (Не просто помагаш)При даряването не става въпрос само за подпомагането на индивидуални каузи и идеи, или за спасяването на човешки животи. Набирането на средства има силата да променя света и да го прави едно много по-добро място.

Остави следа и се гордей с това (6 Положителни примера)

Остави следа и се гордей с това (6 Положителни примера)Доброволчеството трябва да се превърне в норма. Този, който има нужда от помощ, я получава, а онзи, който му помага, получава безкрайна признателност, уважение и лично удовлетворение.

Как можеш да направиш живота по-добър? (7 Идеи)

Как можеш да направиш живота по-добър? (7 Идеи)Всъщност, това, да бъдеш добър човек, се крие в малките неща. В това, как контактуваш с другите хора, как вършиш работите, с които си се захванал, как се отнасяш към заобикалящата те среда и природата. Не е от значение, колко власт имаш или колко човека контролираш.

Защо да правиш дарения? (6 Причини)

Защо да правиш дарения? (6 Причини)Поради една или друга причина, не всички имаме равни възможности и не всички можем да си набавяме така необходимите ни парични средства.

Дарители помогнаха на български таланти да заминат за научен турнир

Дарители помогнаха на български таланти да заминат за научен турнир<p>Дарители събраха парите, необходими на български ученици, за да участват в международен научен турнир.<br /> Пътуването им вече е гарантирано. Учениците са медалисти от национални състезания по природо-математически науки.<br /> Те ще се състезават това лято в Грузия с най-добрите естествоизпитатели от цял свят.<br /> Много дарители помогнаха със средства, а две трети от сумата предостави голяма българска банка.</p>

Фондация “ДАРИТЕЛИ БЪЛГАРИЯ” 2020. Всички права запазени

x
Този сайт използва бисквитки. Съгласен съм