24 нови заразени с корона вирус. Общия брой вече е 565 души!

24 нови заразени с корона вирус. Общия брой вече е 565 души!

Увеличението е с 4,4% в сравнение с вчера. В София - 15 случая, в "Пирогов" - 4 души. Александровска болница - 1, Центъра за спешна медицинска помощ - 1 установен случай, "Токуда" - 3 души, амбулаторни - 8.

По 1 нов заразен има във Враца, Варна. Пещера, Пазарджик, Пловдив, Русе, Стара Загора и Сливен.

В Хасково има двама нови заразени - брат и сестра на 34 и 33 години.

Заразените в коронавирус мъже у нас са 320-ма - 57%, а жените са 245. Най-младият пациент е на 1 година, най-възрастният - 90-годишна жена, която е била приета вчера в "Пирогов" в много тежко състояние и е починала.

Общият броят на починалите е 22 души - 3,9%. Средната възраст на починалите е 66,5 години.

Излекувани са 42 души - 27 мъже и 15 жени. Средната възраст на излекуваните е 46 години.

31 човека медицински персонал е заразен с коронавирус, т.е. 5,3 %. От работещите в Спешна медицинска помощ заразени са 8 души.

Няма нови области на заразени с COVID-19. 201 души са настанени в болница, 21 са в интензивно отделение.

Източник: BNT

Последни новини

Отмениха задължителното носене на маски на открито

Отмениха задължителното носене на маски на откритоЗдравният министър Кирил Ананиев е издал заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места.

Разрешиха разходките в парка за семейства с деца до 12г.

Разрешиха разходките в парка за семейства с деца до 12г.Разрешават се разходки в паркове и градини за семейства с деца до 12г. както и за собственици на домашни любимци.

Затварят София до второ нареждане

Затварят София до второ нарежданеЗабранява се влизането и излизането от София от 00.00 ч. тази нощ до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

Препоръки за правилно използване на предпазни маски за лице

Препоръки за правилно използване на предпазни маски за лицеИзползването на предпазни маски в обществото е допълнителна мярка към основните превантивни мерки, каквито са спазването на физическа дистанция,престой вкъщи и др.

Препоръки за домашно лечение на заболели с COVID-19

Препоръки за домашно лечение на заболели с COVID-19С оглед на настоящите данни за COVID-19, Световна здравна организация препоръчва при лицас леки клинични оплаквания да се има предвид провеждането на домашно лечение.

Фондация “ДАРИТЕЛИ БЪЛГАРИЯ” 2020. Всички права запазени

x
Този сайт използва бисквитки. Съгласен съм