Ивелин Иванов - Българин с награда от Amazon

Ивелин Иванов - Българин с награда от Amazon

Ивелин Иванов е млад и талантлив софтуерен инженер, който спечели награда от Амазон през 2023 година за най-добър алгоритъм за пакетиране. Роден и израствал в България, Иванов е завършил софтуерно инженерство в Университета на Оксфорд през 2016 година, след което работи пет години като софтуерен инженер в EA Sports.

През последната година Ивелин Иванов работи като Back-end програмист във финландската компания Feelia Oy, разработвайки софтуерни решения за ефективна обработка на големи количества данни.

Освен работата си като софтуерен инженер, той е основател на Дарители България - фондация, която се занимава със събиране на средства за лечение на деца и българи. Фондацията е една от най-големите в България и е успяла да помогне на много хора в нужда.

През 2023 година Иванов спечели награда от Амазон за най-добър алгоритъм за пакетиране, която доказа ефективността на неговата работа в областта на оптимизацията на логистиката и подобряването на пакетирането на стоките. Тази награда е допълнително признание за таланта и усилията му като софтуерен инженер.

Със своите постижения Ивелин Иванов доказва, че усърдната работа и постоянното развитие в областта на компютърните науки могат да донесат успех и принос към обществото. Ние сме горди, че имаме толкова талантлив и амбициозен сънародник.